Kleidijk Energieprestatie Advies en Energielabels

Bel ons 06 169 715 49
Of mail ons

06 169 715 49
mail ons

Warmtescan

Een warmtescan gebouwen is een meting van de warmteafgifte van een gebouw. Dit wordt gedaan met een speciale warmtebeeldcamera, die infraroodstraling vastlegt. Infraroodstraling is een vorm van warmtestraling die door alle objecten met een temperatuur boven het absolute nulpunt wordt uitgezonden.

Een warmtescan geeft een beeld van de warmtestromen in een gebouw. Dit beeld kan worden gebruikt om te identificeren waar warmte verloren gaat. Warmtelekken kunnen worden veroorzaakt door slechte isolatie, kieren en naden, of koudebruggen.

Warmtescans kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals:

  • Het identificeren van warmtelekken in gebouwen
  • Het bepalen van de effectiviteit van isolatiemaatregelen
  • Het vergelijken van de energieprestatie van verschillende gebouwen

Warmtescans zijn een waardevol hulpmiddel voor het verbeteren van de energieprestatie van gebouwen. Door warmtelekken te identificeren en te dichten, kan het energieverbruik van een gebouw aanzienlijk worden verminderd.

Hoe werkt een warmtescan?

Een warmtescan wordt gemaakt met een speciale warmtebeeldcamera, die infraroodstraling vastlegt. Infraroodstraling is een vorm van warmtestraling die door alle objecten met een temperatuur boven het absolute nulpunt wordt uitgezonden.

De warmtebeeldcamera werkt door de infraroodstraling om te zetten in een elektrisch signaal. Dit signaal wordt vervolgens omgezet in een beeld dat de warmtestromen in het gebouw weergeeft.

Wat is te zien op een warmtescan?

 Op een warmtescan zijn verschillende soorten warmteafgifte te zien, zoals:
  • Warmtebronnen: Deze zijn te zien als heldere gebieden op de scan. Voorbeelden van warmtebronnen zijn verwarmingsinstallaties, verlichting en apparatuur.
  • Warmteafgifte: Deze is te zien als donkere gebieden op de scan. Voorbeelden van warmteafgifte zijn kieren en naden, koudebruggen en slecht geïsoleerde oppervlakken.
  • Warmtestromen: Deze zijn te zien als lijnen of patronen op de scan. Voorbeelden van warmtestromen zijn luchtstromen, warmtestromen door muren en vloeren, en warmtestromen door ramen.
 

Vraag een offerte aan

Vraag hier informatie aan over het uitvoeren van een warmtescan van uw woning of utiliteitsgebouw. Ook voor een warmtescan van uw dak of installaties op het dak kan u bij ons terecht.